Στον αέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στον αέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις

Αρ. Πρωτ. 6244/02.03.2012

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Μετά το φιάσκο των σχολικών βιβλίων, όπου διανύοντας τον μήνα Μάρτιο πολλά σχολεία και μαθητές είναι χωρίς βιβλία, ένα ακόμη φιάσκο έρχεται να προστεθεί στο "έργο" του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή τη φορά στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου, εξαιτίας έλλειψης γραφικής ύλης! Όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι πανελλαδικές εξετάσεις ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθούν, καθώς ήδη παρήλθε η προθεσμία, όπου το αρμόδιο Υπουργείο δίνει εντολή για το τύπωμα των τετραδίων, στα οποία γράφουν οι μαθητές.

Ο σχετικός διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για την προμήθεια της γραφικής ύλης ήταν άγονος, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει όλη η διαδικασία. Σημειωτέον, ότι η υποβάθμιση και το λουκέτο στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και κάνει αδύνατη την προμήθεια γραφικής ύλης. Οι χρονικές προθεσμίες εξαντλούνται και οι μαθητές κινδυνεύουν να μην δώσουν εξετάσεις. Οφείλει επιτέλους η αρμόδια Υπουργός να αναλάβει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις τεράστιες ευθύνες που φέρει για το φιάσκο στην εκπαίδευση και να πράξει αναλόγως. Δεν είναι δυνατόν μήνα Μάρτιο οι μαθητές να μην έχουν σχολικά βιβλία και ακόμη χειρότερα να κινδυνεύουν να χάσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω έλλειψης γραφικής ύλης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου και να γίνει ομαλά η διαδικασία;